Regler for faldskærmsudspring

De fleste antager, at skydivere (red. faldskærmsudspringere) bare er nogle værre adrenalin-junkies. Det er dog kun den halve sandhed.

Skydivere er bundet op på en masse regler, krav og love for udførelse af faldskærmsudspring; så vi kan udvikle vores færdigheder, men mest under hensyntagen til sikkerheden for os selv og andre. Men hvad og hvordan er disse regler?

Alderskrav til faldskærmsudspring

Der gælder ingen alderskrav ved udførelse af et tandemspring. Der gælder dog andre regler ved udførelse af et solespring/uddannelse. Her skal vedkommende som udgangspunkt være 18 år. Dog kan man allerede springe som 16 årig, forudsat en underskrift fra forældre eller værge.

Vi har ingen alderskrav hos SkydiveX ved tandemspring, og vores instruktører har erfaring med at springe tandem med børn helt ned til 4 år. Dog er det påkrævet ved personer under 18 år, at medbringe en underskrift fra forældrene eller værgen.

Skydiving vægtkrav

Alle skydivingcentre har deres egne vægtkrav. I henhold til den juridiske vægtgrænse afhænger denne af totalvægten for instruktøren, passageren og grejet. De øvrige limiterende faktorer bestemmes individuelt fra sted til sted med henblik på comfort, flyvemaskinens beskaffenhed samt instruktørernes erfaring.

Netop derfor er vægtgrænsen hos SkydiveX mellem 30-130 kg., hvorimod denne kan være lavere andre steder.

Hvis du har spørgsmål til vægtgrænsen, er du altid velkommen til at kontakte os.

Faldskærms certifikat
Faldskærmsudspring
Faldskærmsudspringer
Faldskærmsudspring

Primære regler og krav

De primære regler og krav for udførelse af faldskærmsudspring, reguleres af Trafik,- Bygge- og Boligstyrelsen i Danmark. Her reguleres det overordnede 'framework' for aktiviteten, hvor den enkelte aktør - under forudsætning af en driftgodkendelse - selv udspecificere reglerne og kravene. Disse regler gælder blandt andet;
- Uddannelse af faldskærmsudspringere,
- Anvendelse af ilt i flyvemaskinen (ved særlige højder),
- Opvisninger m.v.

Sikkerhedsregler for vind og vejr

Sikkerhedsreglerne for vind og vejr udstikkes blandt andet fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og den enkelte aktør. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen reguleres af EASA (European Union Aviation Safety Agency).

Hos SkydiveX er sikkerhed en top-prioritet og med det danske vejr i mente, har vi særskilt udstyr til at måle vindhastighed osv. Vi går ikke på kompromis med sikkerheden, hvorfor en for høj vind kan resultere i ventetid eller i værste fald en aflysning. Dette er dog altid for din egen skyld!

Vejret er selvfølgelig en væsentlig faktor ved udførelse af faldskærmsudspring. Vi springer af sikkerhedsmæssige årsager ikke i regn, tåge osv. Skydækket afhænger af højden, og der er ikke noget til hinder for, at springe i overskyet vejr - såfremt skyerne er over hovedet på os i springhøjden. Du skal derfor ikke være nervøs, når du kigger ud af vinduet og ser skyer. De kan være utroligt højt oppe og derfor ikke et problem, når du skal springe!

Hvis kravene for vind og vejr ikke opfyldes, vil vi være nødsaget til have "weatherhold", hvor driften sættes på pause indtil forholdende forbedres. Hvis det derimod mildest talt er elendigt danskvejr med regn og hele molevitten, så vil vi forsøge at ombooke dit spring. Vi ringer altid i god tid!

Faldskærmsudspring

Faldskærmscentrer

Som nævnt tidligere, så har hvert center deres egne "houserules" og guidelines for gæster og faste springere. Det gælder blandt andet:
- Landingsområder,
- "No-flight" zoner,
- Landingsrunder osv.

Disse regler til for, at forebygge ulykker såvel til vejrs og på jorden. Derudover er der selvfølgelig et par sjove regler for milepæle i sport, herunder et nøgenspring ved nr. 100 spring osv. og ved "første-gangs-tilfælde", hvor klokken i baren lige skal have et ryk.

Den vigtigste regel er, at HAVE DET SJOVT! Vi elsker at have det sjovt og vise dig vores univers med fart, spænding og action!

Har du yderligere spørgsmål, så læs vores FAQ eller tøv ikke med at kontakte os!